ERZURUM YEMEKLERİ


İLÇELERİ
TARİHİ YAPITLAR
SİT ALANLARI
DOĞAL GÜZELLİKLERİ
YEMEKLERİ
FOTO GALERİ
FOLKLÖR


Yemek yemenin başlı başına bir kültür, bir yaşam biçimi olduğu Erzurum’da, binlerce yıllık zaman diliminde yaşayan çeşitli uygarlıkların izlerini görmek de mümkün. Yemek yenilen yere ‘Ekmek sofrası’ denilen Erzurum’da yemeklere genellikle Ayran aşıyla başlanıyor, kadayıf dolmasıyla bitiriliyor. Çay servisinden önce ise civil peynir yenerek, çaya için hazırlık yapılıyor. Çorbasıyla, tuzlusuyla, etlisiyle ve tatlısıyla her gün sofraları süsleyen yemeklerden bazıları şöyle:

Su böreği, hıngel, tatar böreği, ekşili dolma, ayran aşı, çiriş, çeş pancarı, şalgam dolması, çaşır, yumurta pilavı, kadayıf dolması, erişte, cağ kebabı, haşıl, hasuta, pelise, herle, kesme aşı, mıhlama, bulgur şilesi, kavut, lor dolması, kaz lokması, ekmek kadayıfı, bişi, borani, çırtma löbiye ve gıliko.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s